Parelle Cosmetics

Microneedling

Från 30 min – 70 min, 795kr – 2.2000kr

Vi erbjuder microneedling-behandlingar med Dermafix, som är en djupgående och avancerad nålbehandling där man stimulerar hudens inneboende förmåga till självförnyelse.
Mikronålarna skapar även tunna transportkanaler ner i huden som ökar absorptionen av effektiva bioaktiva substanser som tillförs i behandlingen. Genom den naturliga läkningsprocessen sker bland annat nyproduktion av kollagen och elastin som resulterar i en förbättrad hudkvalitet.

Microneedling med Dermafix behandlar effektivt de flesta typer av acneärr, strier, hyperpigmentering och ålderstecken med förlorad spänst/linjer/rynkor. I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå ett hållbart resultat även om man redan efter en behandling kan se skillnad på huden. De rekommenderade tidsintervallerna i en kur ser lite olika ut beroende på vad som behandlas. Ärrvävnad behöver 3-4 veckor mellan varje behandling för att läkas optimalt.

Efter en behandling kan du få en tillfällig rodnad och lätt svullnad. Ofta brukar denna reaktion avta efter 24-48 timmar. Du kan även uppleva huden som torr och stram och huden kan fjälla något. Ibland kan en lättare blödning uppstå vilken kan leda till tunna små sårskorpor som du inte bör klia på eller riva av.

Vid ytligare behandling med microneedling (revitalisering) brukar det kittlas eller rivas lite i huden. Vid en djupare behandling (reducering av ärr/djupare rynkor) kan det kännas lite mer smärtsamt. Hur mycket behandlingen känns just på din hud beror dels på din egen smärttröskel men även hur djupt nålarna arbetar.

Exempel på behandlingsområden: Ögonparti, mun- och hakparti, kinder eller helt ansiktet och hals.
I behandlingen ingår noggrann rengöring och desinficering, anpassat bioaktivt serum, sterila engångsnålar, specialmask och skyddande creme.

Vi rekommenderar dig att först boka in en konsultation för att få veta mer om vad microneedling kan göra för just dig och hur många behandlingar som kan krävas för att uppnå önskat resultat. Vi skräddarsyr behandlingen efter dina behov och önskemål.