Parelle Cosmetics

Om Botox

Behandling med Bocouture

Vid frågor och tidsbokning: cc@cliniquecollen.com

Hos mig kan du få behandling med Bocouture, som är ett läkemedel som innehåller Botulinumtoxin typ A, som slarvigt i dagligt tal kallas Botox. Botulinumtoxin är ett ämne som blockerar signalerna mellan vissa nerver och effekten blir att de avsedda musklerna slappnar av. Botulinumtoxin används flitigt inom den medicinska vården och är ett väl beprövat och säkert läkemedel. Inom skönhetsvården används Botulinumtoxin för att bromsa delar av åldringsprocessen och förebygga rynkor. När vi använder vår ansiktsmuskulatur skapas dynamiska rynkor till följd av musklernas sammandragningar, dessa rynkor blir med tiden statiska rynkor som blir synliga även i avslappnat läge. Genom att injicera små mängder Botulinumtoxin i utvalda muskler i ansiktet kan vi helt stoppa/fördröja uppkomsten av dessa rynkor. Effekten av Botulinumtoxin är inte permanent och musklerna kommer att återfå sin styrka igen när effekten av läkemedlet avtar.

Är behandling med Bocouture säkert?
Bocouture har genomgått strikta tester, och studerats väl för att bevisa dess effiktivitet och tolerabilitet. Bocouture var den första kosmetiska neurotoxin som blev vetanskapligt validerat med FDA:s striktaste och mest rigorösa kriterier. År 2011 godkändes användning av Bocouture vid skönhetsbehandlingar. I medicinska syften är Botulinumtoxin oerhört välstuderat och doserna som används i skönhetsvård är mycket små i jämförelse.

Varför Bocouture?
Bocouture är en extremt ren form av Botulinumtoxin, vilket innebär att den är helt fri från det som kallas komplexbildande proteiner. Dessa orenheter behövs inte för att uppnå ett bra resultat men kan däremot leda till utveckling av resistens mot botulinumtoxin, vilket innebär att läkemedlet inte längre ger någon effekt. Bocouture blev 2017 utsedd till årets bästa Botulinumtoxin inom skönhetsvård.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?
Genom att använda Bocouture kan du tillfälligt stoppa processen som leder till uppkomst av statiska rynkor till följd av muskelkontraktioner. De rynkor du kan frammana med hjälp av muskelkontraktion är också de rynkor som så småningom kommer bli permanenta och finnas kvar även i avslappnat läge. Botulinumtoxin kan inte ta bort befintliga rynkor men kan förhindra att de uppkommer eller förvärras. När du slutar använda Botulinumtoxin kommer musklerna återgå till det normala och åldringsprocessen kommer att startas på nytt från det utgångsläget du hade innan du påbörjade behandling med Botulinumtoxin.

Hur länge håller resultatet?
Resultatet av behandling med Botulinumtoxin både kommer och avtar gradvis, du kommer alltså inte kunna se effekten direkt efter behandlingen. Inom de närmsta dagarna efter behandling kommer du gradvis märka att musklerna försvagas och efter två veckor rekommenderar jag att du kommer på återbesök för att utvärdera effekten och eventuellt fylla på om något behöver korrigeras. Hur länge effekten sitter i är individuellt och beror på många faktorer men ca. 4 månader. Efter upprepade behandlingar sitter effekten oftast i längre.

När kan behandlingen upprepas?
Det är mycket viktigt att inte “överbehandla” då risken finns att du blir immun mot effekten av läkemedlet. Efter en behandling kan justering med påfyllnadsdos göras efter två veckor och efter ca 3-4månader rekommenderas en ny behandling. Även om du skulle uppleva att effekten avtagit tidigare än så måste du vänta minst tre månader innan du genomgår nästa behandling.

Fillers & Botox